I Mammas Fotspår

I mammas fotspår

Pia Tagesson

Medicinsk fotvårdsterapeut

Medicinsk fotvård

Biblioteksgången 10, Täby
08-7580158

Tjänster

Medicinsk Fotvård

Fotvård består av fotbad, klippning av tånaglar, slipning av nagelkanterna så de inte är vassa, borttagning av förhårdnader, liktornar, vårtor, hälsprickor och nageltrång.

Om du har tjocka naglar så fräser jag ner dem till normal tjocklek. Som avslutning filar och masserar jag dina fötter med en skön kräm.

En fotvårdsbehandling är bra även för att förebygga fot- och nagelproblem, och för att få mjuka och sköna fötter.

0 min
Pris
0 kr
Pris

Detta ingår:

Liktornar

Liktornar är en förhårdnad som ibland kan kännas som en tagg i foten eller som en smärta runt det förhårdnade området.

Jag skär bort förhårdnaden på och runt liktornarna, och skär bort den hårda kärnan som sitter i mitten och trycker. Sedan gör jag en avlastning som tar bort trycket från det irriterade området.

Vid ett behandlingstillfälle hinner jag med 1-2 liktornar. Boka en medicinsk fotvårdsbehandling om du vill ha hjälp med flera liktornar vid samma tillfälle.

Fotvårtor

Vårtor orsakas av ett virus som infekterar fotens yttre hudlager. De är i regel harmlösa, men kan smitta både dig själv och andra om de inte behandlas.

Jag tar bort förhårdnader på och runt vårtan och sedan lägger jag på ett vårtmedel och avlastar vårtan. 

Behandlingen ska fortgå kontinuerligt varannan till var tredje vecka tills den är borta.

Vid ett behandlingstillfälle hinner jag med 1-3 vårtor. Boka en medicinsk fotvårdsbehandling om du vill ha hjälp med flera vårtor vid samma tillfälle.

Nagelsvamp

Nagelsvamp ger en förtjockad nagel som ofta är gulgrå i färgen. Nagelsvampen innebär i regel ingen smärta, men smittar lätt till övriga tår och foten om den inte behandlas.

Jag fräser ner naglarna så de blir tunnare, så likt normala naglar som möjligt och sedan lägger jag på ett svampmedel på naglarna. Svampmedlet finns att köpa hos mig för fortsatt egenvård.

Hälsprickor

Hälsprickor beror oftast på torr hud och förhårdnader som spricker. Hälsprickorna är inte bara smärtsamma utan kan även orsaka infektioner.

Jag skär bort förhårdnaderna runt sprickorna och gör rent i dem vid behov. Jag tejpar stora sprickor och sedan filar och smörjer jag med en fet kräm.

Nagelklippning

Om du har problem att komma åt att klippa själv, eller om du vill ha en extra fin klippning och slipning så hjälper jag dig med det.

Jag klipper, slipar jämna och fina kanter och eventuellt fräser ner nageln om det behövs.

Fot och underbensmassage

Med fot- och underbensmassage får fart på blodcirkulationen och löser upp spänningar i musklerna. Det kan vara välbehövligt före eller efter en lång flygresa eller om du stått eller gått mycket.

Massagen mjukar upp stela leder, ökar blodcirkulationen så du får upp värmen i fötterna och ger avslappnande muskler.